Followers

Time kasih pada pelawat2 Blog ni

Klik Jika Anda Suka Blog Ini

Iklan / Advertisement

Iklan / Advertisement

Search

Friday, May 25, 2012

Makna Nama Kereta

Jenama kereta yg perlu anda thu..




BMW : Brings Me Women

LEXUS : Luxury EXports to United States

FORD : For Only Romantic Drivers

HYUNDAI : Hope You Understand Nothing's Drivable And Inexpensive

VOLVO : Very Odd Looking Vehicular Object

PORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything

KIA : Kills In Accidents

TOYOTA : The One You Only Trust Always

NISSAN : Nothing Inexpensive So Spend Another Ninehunderd..

PROTON : Powerwindow Rosak Oooh Tidaaakkk Ohhhh Noooooo!
 
 
sumber

Gambar Kucing Comel Yang Lawak




sumber

Wednesday, May 23, 2012

Cool Balcony






Perut "6 Packs"

"AdWords" Termahal

Apabila kita menaip perkataan ke dalam google, kita secara amnya tidak berfikir tentang berapa banyak syarikat membayar untuk memastikan perkataan itu menghasilkan iklan mereka di bahagian atas keputusan carian. Terima kasih kepada kajian yang dijalankan oleh Wordstream, sebuah syarikat perisian yang membantu pengguna membuat kempen pemasaran enjin carian, kini kita tahu yang kata kunci mendapatkan kos tertinggi per klik (CPC) dalam Google AdWords. Selama lebih sedekad penyelesaian Google AdWords telah membolehkan syarikat untuk membuat promosi iklan pada hasil carian google dan laman web yang menyertai dan tawaran kata kunci yang membawa pengguna kepada kempen mereka. Pengiklanan mendatangkan 97% daripada jumlah pendapatan Google, atau 33.3 bilion dolar setahun, menjual kata-kata kunci ini adalah merupakan sebahagian daripada model perniagaan Google.


Wordstream, sebuah syarikat perisian berbayar per klik, baru-baru ini mengkaji 10,000 kata kunci carian tertinggi ke dalam kategori oleh wajaran bilangan kata kunci dalam setiap kategori dan jumlah carian bulanan anggaran dan kos purata per klik untuk setiap kata kunci. Keputusannya tidaklah sangat menarik di mana kebanyakannya melibatkan skandal selebriti, peristiwa semasa, dan cuaca. Tetapi mereka masih mendedahkan beberapa trend menarik.


Insurance - US$ 54.31 per klik

Rupa-rupanya perkataan 'insurans' berada di kedudukan pertama jumlah CPC. Ia merupakan jumlah yang menakjubkan apabila dikaitkan dengan berjuta-juta orang yang melihat iklan ini setiap hari. Kata-kata berkaitan dalam kategori ini termasuk 'auto price quotes'


Loans - US$ 44.28 per klik

Berada di tangga kedua ialah perkataan ‘loans', kategori yang termasuk perkataan 'consolidate', 'graduate', dan 'student'. Trend ini mendedahkan jenis syarikat yang mampu menghabiskan kos yang tinggi untuk pengiklanan kerana mereka tidak mampu untuk memperolehi hasil yang konsisten daripada pelanggan mereka sepanjang hidup mereka.


Mortgage - US$ 47.12 per klik

Perkataan ketiga tertinggi ialah ‘Mortgage’. Kata kunci yang termasuk dalam kategori ini ialah ‘refinanced’,’second’ dan ‘mortgages’.


Attorney - US$ 47.07 per klik

Meneruskan trend pinjaman sama ada atau membelanjakan jumlah wang yang banyak untuk aktiviti kehidupan normal, 'attorney' berada di tangga keempat, dengan kata kunci seperti 'personal injury attorney'.


Credit - US$ 36.06 per klik

Ia tidak mengejutkan apabila perkataan 'credit' berjaya memasuki senarai ini, dan semua tahu syarikat kad kredit sentiasa mencari pemegang kad yang baru. ‘home equity line of credit' adalah satu contoh kata kunci yang akan menjana iklan dari kategori ini.


sumber

Tuesday, May 22, 2012

Kamera HD Terkecil di Dunia

Sebuah syarikat kamera terkemuka Jepun, Thanko telah berjaya menghasilkan kamera definisi tinggi 8 MP terkecil di dunia! Dengan berat cuma 14 gram, ia mampu menghasilkan gambar berformat JPEG dengan resolusi 3264 x 2448.
Selain itu, ia juga mampu merakam video dengan format AVI beresolusi 1280 x 960. Kapasiti memorinya pula boleh mencecah 32GB dengan menggunakan kad memori microSD dan SDHC. Kamera ini boleh dibeli dengan $99 di Thanko's Store.


sumber

Case Iphone Berbentuk Tangan





sumber

Sejarah Dunia Pada Hari ini



sumber

Ikuti Upacara Penganugerahan Darjah Pingat Kebesaran Sultan Perak Live!

Ikutinya di sini http://www.peraknews.com/

Monday, May 21, 2012

Fiat 695 Abarth Edisi Maserati

Kereta Fiat 695 Abarth Edisi Maserati dijana oleh enjin turbo 1.4 T-Jet dengan 180 hp! Ia cuma dipasarkan sebanyak 499 unit sahaja. Kelajuan maksimum yang mampu dicapai adalah 225 km/h.







Friday, May 18, 2012

Seni Kopi

Sayang rasenye nak minum air-air kopi ni..



Papantanda FAIL



Gambar Diambil Tepat Masanya


Tandas Berlian di Jepun

Tandas ini bernilar lebih dari USD 100 000 !



Tandas ini telah dipasangkan dengan 72000 kristal "Swarovski" oleh syarikat pembuat mangkuk tandas terkenal INAX. Ia telah dipamerkan di Daerah Ginza.

Ada orang berminat ke nak beli tandas macam ni??

sumber

Jualan Murah Terhebat di Jepun

Korang tengok sendiri bahasa yang digunakan oleh pasaraya tersebut :)




sumber

Korea - Fesyen Terbaru Bulu Mata LED!



Dikatakan bahawa penggunaan LED ini dapat membuatkan mata nampak lebih besar seperti orang barat. btul ke?macam sama je..

sumber

Wednesday, May 16, 2012

Tuesday, May 15, 2012

GIF Dalam Hidup Anda


 Apabila komputer anda perlu Restart selepas Update

Iklan Menarik / Lawak




GIF (Gambar Bergerak) Yang Menarik / Lawak

Kayak Lutsinar

Sangat menarik! itulah yang boleh dikatakan walaupun saye tidak suka berkayak. :)
Kayak ini diperbuat daripada Polycarbonate, iaitu salah satu bahan yang digunakan untuk membuat cermin kalis peluru. Kayak ini berukuran panjang 11' 1", lebar 33.5" dan berketinggian 11". Jika anda berminat, anda boleh membelinya di sini



Gitar Yang Awesome