Followers

Time kasih pada pelawat2 Blog ni

Klik Jika Anda Suka Blog Ini

Iklan / Advertisement

Iklan / Advertisement

Search

Monday, December 31, 2012

Basikal Halimunan !

Seorang jurugambar di China telah menemui cara untuk membuat gambar lebih menarik. Beliau telah menghabiskan masanya untuk membuat modifikasi pada gambar (edit) orang-orang yg sedang menaiki basikal dan motosikal!

Lihatlah hasilnya






Ikan Dijual Dengan Harga RM1.4 Juta Seekor !



Baru-baru ini seorang nelayan di China telah berjaya menangkap seekor ikan "Chinese Bahaba" seberat hampir 80 kg. Menurutnya, ikan tersebut timbul di tepi botnya lalu mengangkatnya masuk ke dalam bot.

Selepas beberapa bidaan, ikan tersebut telah berjaya dijual pada harga US$472,091.

Ikan "Chinese Bahaba" atau "Yellow Croaker" ini sangat bernilai disebabkan ia boleh dijadikan ubat.


sumber

Jam Online Yang Tak Jemu Dilihat



Anda inginkan gadis untuk memberitahu anda masa?
Klik pada gambar di atas untuk lihat waktu sekarang.




Kepada yang bosan2 di mana-mana tu boleh la layan jam ni hahahaha   http://www.bijint.com/en/

Saturday, December 15, 2012

Thursday, December 13, 2012

Drama Korea Terbaru Dilakonkan di Thailand

Thailand (Korea) 2 - Malaysia 1


Bagi aku, Malaysia tetap juara bertahan Piala AFF 2012 !!!
Sepatutnya referee menjadi bulat seperti bola, ke mana arah sekalipun, tetap sama berat.
Mohon FIFA, AFC dan AFF ambil tindakan ke atas referee Korea ni

credit photo

Thursday, November 29, 2012

Tangga Hasil Inspirasi Dahan Pokok

Menarik kan?
Tangga ini berada di London yang telah direkabentuk oleh Atmos Studio.


Katil Akuarium

Akuarium ini menampung air sejumlah 2460 liter!
Boleh tidur ke kalau katil macam ni?


Beranikah Anda Melakukan Aksi Seperti Ini?

Ini adalah tarikan pelancongan terbaru di Amerika. Terletak di Toronto, CN Tower menawarkan pengalaman berjalan di atas antara bangunan tertinggi di dunia iaitu setinggi 116 tingkat!


Saturday, November 24, 2012

Sunday, August 12, 2012

Projektor Pada Telefon Bimbit! - Samsung GALAXY Beam

Telefon bimbit keluaran Samsung yang terbaru, Galaxy Beam. Ia mempunyai lensa projektor yang sangat menarik. Ia dijual lebih kurang pada harga RM 1500.00


Spesifikasi
 
Network
HSPA 14.4/5.76 850/900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
※ Berbeza mengikut negara.
Processor
1GHz Dual-core Processor

Wednesday, August 8, 2012

Kedudukan Pingat Olimpik London 2012



Kedudukan
Berdasarkan 
EmasNegara Emas  PerakGangsaJumlah
1
People's Republic of ChinaPeople's Republic of China
34211873
2
United States of AmericaUnited States of America
30192271
3
Great BritainGreat Britain
22131348
4
Republic of KoreaRepublic of Korea
125623
5
Russian FederationRussian Federation
10182048
6
FranceFrance
891128
7
GermanyGermany
7151032
8
ItalyItaly
76417
9
HungaryHungary
62311
10
KazakhstanKazakhstan
6017
11
AustraliaAustralia
512926
12
NetherlandsNetherlands
53614
13
Islamic Republic of IranIslamic Republic of Iran
4318
14
Democratic People's Republic  of KoreaDemocratic People's Republic of Korea
4015
15
CubaCuba
3317
16
New ZealandNew Zealand
32510
17
BelarusBelarus
3249
18
South AfricaSouth Africa
3104
19
UkraineUkraine
3069
20
JapanJapan
2131429
21
RomaniaRomania
2529
22
DenmarkDenmark
2439
23
BrazilBrazil
2158
23
PolandPoland
2158
25
JamaicaJamaica
2114
26
CroatiaCroatia
2103
27
EthiopiaEthiopia
2024
28
SpainSpain
1517
29
CanadaCanada
14813
30
SwedenSweden
1337
31
Czech RepublicCzech Republic
1315
32
KenyaKenya
1225
33
SloveniaSlovenia
1124
34
GeorgiaGeorgia
1113
34
NorwayNorway
1113
36
Dominican RepublicDominican Republic
1102
36
SwitzerlandSwitzerland
1102
38
LithuaniaLithuania
1012
39
AlgeriaAlgeria
1001
39
GrenadaGrenada
1001
39
VenezuelaVenezuela
1001
42
MexicoMexico
0325
43
ColombiaColombia
0314
44
EgyptEgypt
0202
45
IndiaIndia
0134
45
SlovakiaSlovakia
0134
47
ArmeniaArmenia
0123
47
AzerbaijanAzerbaijan
0123
47
BelgiumBelgium
0123
50
EstoniaEstonia
0112
50
IndonesiaIndonesia
0112
50
MongoliaMongolia
0112
50
SerbiaSerbia
0112
50
TunisiaTunisia
0112
55
CyprusCyprus
0101
55
FinlandFinland
0101
55
GuatemalaGuatemala
0101
55
MalaysiaMalaysia
0101
55
PortugalPortugal
0101
55
ThailandThailand
0101
55
Taipei (Chinese Taipei)Taipei (Chinese Taipei)
0101
62
GreeceGreece
0022
62
Republic of MoldovaRepublic of Moldova
0022
62
QatarQatar
0022
62
SingaporeSingapore
0022
66
ArgentinaArgentina
0011
66
Hong Kong, ChinaHong Kong, China
0011
66
Saudi ArabiaSaudi Arabia
0011
66
KuwaitKuwait
0011
66
MoroccoMorocco
0011
66
Puerto RicoPuerto Rico
0011
66
TajikistanTajikistan
0011
66
Trinidad and TobagoTrinidad and Tobago
0011
66
TurkeyTurkey
0011
66
UzbekistanUzbekistan
0011sumber